Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024

Στις 28 Φεβρουαρίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ για να σπάσουμε το φόβο στα ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ και τα Εμπορικά καταστήματα! Για μια αξιοβίωτη ζωή!

Για να πάψουμε να είμαστε φτωχοί σε ένα πλούσιο κόσμο! Γιατί δεν μπορούμε να ζήσουμε με το ημερομίσθιο των 3,4 ευρώ. Για να πάρουμε πίσω τον πλούτο που παράγουμε και μας κλέβουν. Δισεκατομμύρια ευρώ τα κέρδη ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ-ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ-LIND και των μεγάλων εμπορικών αλυσίδων. Για είναι η 28 Φλεβάρη σημαντική στιγμή για την συνέχεια του ξεσηκωμού που υπάρχει στην παιδεία και στους αγρότες.

Γιατί δεν θέλουμε Ιδιωτικά Πανεπιστήμια αλλά Δημόσια Δωρεάν Παιδεία για όλους! Για να Φοβηθούν η κυβέρνηση, οι επιχειρηματίες, οι διευθυντές και τα εργοδοτικά συνδικαλιστικά στελέχη. Γιατί δεν μπορούμε άλλο πια με την Ακρίβεια και την Κερδοσκοπία, τους Μισθούς της πλάκας και τις περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες, τις Ιδιωτικοποιήσεις και την εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών. 

Οι μεγάλες κινητοποιήσεις των φοιτητών ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ανώτατης εκπαίδευσης (η εκπαίδευση δεν είναι εμπόρευμα!), τα μπλόκα των αγροτών, για να μπορέσουν να ζήσουν στα χωριά τους και να καλλιεργούν, αλλά και μιας σειράς κλάδων εργαζομένων (τηλεφωνικά κέντρα, υγεία κ.ά.), δείχνουν τον δρόμο και τις διαθέσεις.

Γιατί πρέπει να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι του τεράστιου Κρατικού Εγκλήματος στα Τέμπη!

Η μαζική συμμετοχή στην πανεργατική απεργία στις 28/2 μπορεί να στείλει μήνυμα αντίστασης, μήνυμα κοινωνικής δυσαρέσκειας και κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων ενάντια στη βαρβαρότητα που ζούμε.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ

Απαιτούμε υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης με αύξηση του μισθού, με πραγματικές αυξήσεις που να αντιστοιχούν στις ανάγκες μας. Δεν είναι δυνατόν για ένα παλιόσπιτο να δίνεις ενοίκιο 600 ευρώ, φώτα-τηλέφωνα-κοινόχρηστα-θέρμανση να είναι στα ουράνια και να σου μένουν ελάχιστα ευρώ για να αγοράσεις τα είδα χειρότερης ποιότητας για να βγάλεις το μήνα. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

· Να μας δώσουν πίσω όλες τις τριετίες και τα χρήματα που αντιστοιχούν.
· Καμιά ελαστική μορφή απασχόλησης ‒ Να γίνουν επιτέλους προσλήψεις προσωπικού.

Συνάδελφοι πρέπει να αγωνιστούμε μέσα από τα Σωματεία. Να κάνουμε πέρα τους εργοδοτικούς συνδικαλιστές που τα έχουν βρει με τα αφεντικά και να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Πρέπει να ενωθούμε. Απέναντι μας έχουμε την εργοδοσία, την κυβέρνηση και την ΕΕ. Μόνο με τον συλλογικό αγώνα, οργανωμένο από τα κάτω μπορούμε να Αντισταθούμε και να διεκδικήσουμε Υπερήφανα να εργαστούμε και να ζήσουμε ως άνθρωποι. 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ