Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024

Πρωτοβουλία εργαζομένων στο εμπόριο και τα SuperMarket: Νέα εξόρμηση ενημέρωσης και καλέσματος αγώνα

Για ένα ακόμη Σάββατο (24/02), συναγωνιστές εργαζόμενοι προχώρησαν σε εξόρμηση ενημέρωσης των συναδέλφων για τις Τριετίες, τους χαμηλούς μισθούς, τις άθλιες σχέσεις εργασίας, απευθύνοντας κάλεσμα αγώνα σε συναδέλφους μεγάλων ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ των αλυσίδων ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ-ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, MY MARKET-LIDL-ΚΡΗΤΙΚΟΣ και PRAKTIKER στο Αιγάλεω. 

Τα συμπεράσματα από την επαφή και συνομιλία με εκατοντάδες συναδέλφους είναι τα εξής: 

Αν και υπήρχε μεγάλο πήξιμο και τρέξιμο λόγω της ημέρας και της μεγάλης κίνησης στα καταστήματα οι εργαζόμενοι έδειχναν ενδιαφέρον, έπαιρναν το κείμενο και έθεταν καίρια ερωτήματα που αφορούν όλους μας, όσον αφορά τις αντεργατικές εξελίξεις, αλλά και τον τρόπο αντίδρασης και διεκδίκησης των εργατικών δικαιωμάτων. 

Δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε την τρομερή έλλειψη προσωπικού στα LIDL όπου πραγματικά οι συνάδελφοι λιώνουν καθώς η εργοδοσία έχει επιβάλλει ένα στυγνό καθεστώς εκμετάλλευσης. Επίσης, μεγάλα κενά στο προσωπικό υπάρχουν και στα καταστήματα του Ομίλου ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ. 

Τέλος, για μια ακόμη φορά συναντήσαμε καθεστώς Φόβου σε κατάστημα της αλυσίδας ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ. Για μια ακόμη φορά, μερίδα συναδέλφων δεν έπαιρναν τα κείμενα προβάλλοντας το φόβο της τιμωρίας!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ