Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024

Αντεργατική και Αντισυνδικαλιστική δράση σε Σούπερ Μάρκετ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ

 Το Σάββατο 10/02/2024, μέλη της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ πραγματοποίησαν εξόρμηση – ενημέρωση των συναδέλφων σε καταστήματα των αλυσίδων ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ Βασιλόπουλος, Σκλαβενίτης, ΚΡΗΤΙΚΟΣ και LIDL. Στην επικοινωνία μας με εκατοντάδες συναδέλφους μοιραστήκαμε την αγωνία τους για τους χαμηλούς μισθούς, τις άθλιες εργασιακές σχέσεις που σε καθιστούν όμηρο των εργοδοτών, την Ακρίβεια και τα οικονομικά αδιέξοδα που όλοι αντιμετωπίζουμε.

Μάλιστα, οι συνάδελφοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για το ζήτημα των Τριετιών, στο οποίο επικεντρώνει, μεταξύ άλλων, η καμπάνια ενημέρωσης μας. Τριετίες που αποτέλεσαν αντικείμενο προπαγάνδας για την κυβέρνηση της ΝΔ, ενώ με ευθύνη των Μνημονιακών κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ κλάπηκαν από τους εργαζομένους σοβαρά έσοδα αλλά και χρόνια δουλειάς, που αντιστοιχούν στην χρονική περίοδος 2012-2024.

Εξαίρεση υπήρξε η συμπεριφορά χαμηλόβαθμων στελεχών σε κατάστημα του Ομίλου ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ στο Χαλάνδρι. Με επιθετικό και ειρωνικό στυλάκι αρνήθηκαν να πάρουν το ενημερωτικό μας κείμενο, ενώ απαίτησαν από εργαζόμενους «που διέταξαν», να πράξουν το ίδιο. Η άθλια φιλοεργοδοτική, αντεργατική και αντισυνδικαλιστική τους συμπεριφορά συμπεριέλαβε την απαίτηση να φύγουμε από το μαγαζί ώστε να μην ενημερωθούν οι συνάδελφοι. Μάλιστα, έκριναν σκόπιμο να επιχειρήσουν να μας εκφοβίσουν λέγοντας ότι θα καλέσουν τους Security για να μας απομακρύνουν.

Εμείς φυσικά συνεχίσαμε να μοιράζουμε τα κείμενα μας και διαμαρτυρηθήκαμε έντονα σε υπευθύνους του καταστήματος για αυτή την άθλια επιθετική συμπεριφορά που ταυτίζεται με τα συμφέροντα της εργοδοσίας, συντάσσεται με τους κυβερνητικούς αντεργατικούς σχεδιασμούς. Καταγγέλλουμε δημόσια την άθλια στάση των συγκεκριμένων χαμηλόβαθμων στελεχών του Ομίλου Σκλαβενίτη. Σε αυτή την αντεργατική συμπεριφορά οδηγεί η Ατομική διαπραγμάτευση και βόλεψη, ο Καριερισμός που βασίζεται στην Υποταγή των εργαζομένων και την επιδείνωση της θέσης μας για να ανέβει το στέλεχος στην Ιεραρχία.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ