Τρίτη 2 Απριλίου 2024

Μεγάλη αλυσίδα καταστημάτων τεχνολογικών ειδών και ηλεκτρικών συσκευών: Καθημερινή Αξιολόγηση των Εργαζομένων ως μέσο Υποταγής, Ανταγωνισμού και όξυνσης της Εκμετάλλευσης


Μεγάλη αλυσίδα καταστημάτων, με τεχνολογικά είδη και ηλεκτρικές συσκευές, που ακολουθεί το γερμανικό μοντέλο εργασίας. Κατώτατος βασικός μισθός που επιβάλλει η κάθε χώρα, τρίμηνες κι εξάμηνες συμβάσεις εργασίας, καθημερινή αξιολόγηση και κατά συνέπεια μόνιμος ανταγωνισμός μεταξύ των εργαζομένων. Κάθε μέρα στην αρχή της βάρδιας στέλνεται αναλυτικό μέιλ σε όλους τους υπαλλήλους με τις επιδόσεις της προηγούμενης μέρας.

Όλοι μπορούν να δουν, τι ποσοστά έφερε ο κάθε εργαζόμενος, πόσα προϊόντα και πόσες εγγυήσεις πούλησε, πόσα έξτρα προϊόντα εκτός από αυτά που ζήτησε ο πελάτης κατάφερε να τον πείσει να αγοράσει, πόσες φορές μέσα σε μία βάρδια έπεισε τον πελάτη να πληρώσει μέσω κάρτας σε εκείνον για να μην χρειαστεί να πάει στο ταμείο, αφού στόχος είναι η κατάργηση των ταμείων άρα και η απόλυση περισσότερων εργαζομένων, πόσοι πελάτες σε αξιολογούν ηλεκτρονικά θετικά. 

Κάθε μέρα βλέπεις τα ποσοστά σου και πρέπει να τα ξεπεράσεις. Κάθε μέρα βλέπεις τα ποσοστά και τω υπολοίπων και πρέπει να ξεπεράσεις κι αυτούς για να μπορέσεις να διεκδικήσεις κάποιο bonus. Ενώ την ίδια στιγμή πέρα από πωλητής πρέπει μέσα στο εξάωρο ή οχτάωρό σου να κάνεις παραγγελίες προϊόντων, τοποθέτηση άλλων, ηλεκτρονικές παραγγελίες πελατών, καθάρισμα.

Τρίμηνες συμβάσεις εργασίας που γίνονται κυρίως σε περιόδους εκπτώσεων, Χριστουγέννων, Black Friday που σε ενημερώνουν μία μέρα πριν λήξει η σύμβασή σου ότι δεν θα την ανανεώσουν. Πολλοί εργαζόμενοι δουλεύουν σχεδόν εποχιακά καθώς προτιμούν να προσλαμβάνουν τους ίδιους, που πριν κάποιους μήνες είχαν απολύσει, επειδή ξέρουν την δουλειά.

Σου παρουσιάζουν ένα ξένο μοντέλο με συχνά επιμορφωτικά σεμινάρια, ευκαιρίες ανέλιξης, bonus κ.λπ. αλλά η πραγματικότητα είναι η ανασφάλεια, ο καθημερινός φόβος για να πετύχεις τον τζίρο της ημέρας που ζητάει η εταιρεία και η προσπάθεια δημιουργίας ανταγωνιστικού κλίματος μεταξύ των εργαζομένων για να επιφέρουν όλοι όσο το δυνατόν περισσότερα κέρδη στην επιχείρηση.

Συνάδελφοι πρέπει να Αγωνιστούμε ενωμένοι από τα κάτω, ενάντια στον Ανταγωνισμό και τον Κατακερματισμό. Να Υπογράφουμε όλοι Συμβάσεις Αορίστου. Να καταργηθούν οι 2μηνες-3μηνες συμβάσεις. Απαιτούμε 8ωρο και 9ημερο για όλους τους εργαζόμενους. Να μας δώσουν όλες της 3τιες.

Πρέπει να απαιτήσουμε την Υπογραφή Κλαδικής Σύμβασης Εργασίας 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ