Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

Εργατικές αντιστάσεις στα LIDL ενάντια στην κατάργηση της Αργίας της Καθαρής Δευτέρας

Μεγάλη χαρά προκάλεσε η είδηση για την εκδήλωση εργατικών αντιστάσεων στα Σούπερ Μάρκετ LIDL σχετικά με το ζήτημα του ανοίγματος των καταστημάτων την Καθαρή Δευτέρα. Σε αρκετά καταστήματα και προκειμένου να μην δημιουργηθούν εντάσεις που θα προκαλούσε ο εξαρχής ορισμός του προσωπικού για να εργαστεί την Καθαρή Δευτέρα, καθώς τα καταστήματα δεν θα μείνουν ανοιχτά ολόκληρη τη μέρα, άρα δεν απαιτείται να δουλέψουν όλοι, οι Διευθυντές ζήτησαν από τους εργαζόμενους να δηλώσουν εθελοντικά ποιοι επιθυμούν να εργαστούν.

Παρά το γεγονός ότι η ανάγκη για κάθε εργαζόμενο είναι μεγάλη... Παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξε καμιά αγωνιστική πρωτοβουλία από τον Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων για το μπλοκάρισμα της λειτουργίας των καταστημάτων την Καθαρή Δευτέρα! Βρέθηκαν όμως αρκετοί εργαζόμενοι που με σθένος αρνήθηκαν να εργαστούν. Άντε μωρέ που θα δουλέψω και την Καθαρή Δευτέρα. Είμαι άνθρωπος, μας έχουν λιώσει, έχουμε ανάγκη την ξεκούραση. Σιγά μην πάω να δουλέψω για να κερδίσει το LIDL παραπάνω, θα κάτσω με την γυναίκα μου και τα παιδιά μου ρε...

Είναι εργαζόμενοι που δεν σκύβουν το κεφάλι στην εργοδοσία. Είναι εργαζόμενοι που δεν εξαγοράζονται από την εργοδοσία. Που βάζουν τις ανάγκες και τα δικαιώματα τους πάνω από κάθε υπόσχεση και προσδοκία καλύτερης αμοιβής!

Να συνάδελφοι, ας έχουμε παράδειγμα την Αξιοπρεπή και Υπερήφανη στάση αυτών των εργαζομένων στα LIDL. Συνάδελφοι πρέπει να Αγωνιστούμε. Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να παλέψουμε ενωμένοι για τα κοινά μας δικαιώματα.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ