Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024

Πρόταση Αγώνα στους εργαζόμενους της SKROUTZ και στα σωματεία

Αγωνιστές μέλη της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ πραγματοποίησαν τρεις (3) εξορμήσεις στις εγκαταστάσεις της SKROUTZ ενημερώνοντας εκατοντάδες εργαζόμενους για την Απόλυση συναδέλφου γιατί συμμετείχε στην απεργία της 8ης Μαρτίου, αλλά και γιατί αντιστάθηκε στο νυχτερινό ωράριο εργασίας που λιώνει το προσωπικό για τις ανάγκες του ανταγωνισμού των εταιρειών και της διεύρυνσης της κερδοφορίας της SKROUTZ.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών μας με τους εργαζόμενους της SKROUTZ εκφράστηκε η ανάγκη να υπάρξει αγωνιστική κλιμάκωση από τη μεριά των σωματείων ως απάντηση στην Απόλυση και ταυτόχρονα να υπάρξει από τα κάτω ενωτική και μαχητική αμφισβήτηση των άθλιων εργασιακών σχέσεων. Εμείς ως ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ καλούμε τα σωματεία να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις, δηλώνουμε την Αλληλεγγύη μας στον απολυμένο συνάδελφο Δημήτρη και την απόφαση μας να σταθούμε μαχητικά στο πλευρό των εργαζομένων. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

 
Κατάργηση των βαρδιών 03.00-12.30 και 12.30-22.00 που αδιαφορούν για τους εργαζόμενους αποθηκάριους ως πρόσωπα και τους αντιμετωπίζουν μόνον ως συντελεστές παραγωγής. Όχι σε βάρδιες που κόβουν την νύχτα και την μέρα στη μέση δυσχεραίνοντας ή κάνοντας αδύνατη τη προσωπική-κοινωνική-οικογενειακή ζωή και τον ύπνο. 

• Πρωϊνή, απογευματινή και νυχτερινή βάρδια στα time slots 6 ή 7 ή 8 με 14 ή 15 ή 16, 14 ή 15 ή 16 με 22 ή 23 ή 00 και 22 ή 23 ή 00 με 6 ή 7 ή 8. Αν οι βάρδιες βγαίνουν με αλγόριθμο όπως ισχυρίζεται η διοίκηση τότε ο αλγόριθμος να “εκπαιδευτεί” να υπολογίζει κι εμάς. Βαρέα και ανθυγειινά στη νυχτερινή βάρδια εφόσον ασκείται συστηματικά. 

• Μη εφαρμογή της αντεργατικής νομοθεσίας της υπερεργασίας και της απλήρωτης παράτασης του εργάσιμου χρόνου ως αναπλήρωσης του διαλλείματος. Εθελοντικές υπερωρίες ως έκτακτη πρακτική και όχι πάγιο στοιχείο διαμόρφωσης της βάρδιας και του μισθού. 

• Υπολογισμός του χρόνου μετακίνησης από και προς την εργασία ως εργάσιμου χρόνου και αποπληρωμή του από την εργοδοσία • Χορήγηση αδειών και στις γιορτές 

• Κατώτερος μισθός στα 1200 ευρώ καθαρά 

• 5θημερο, 7ωρο, υπογραφή κλαδικής και επιχειρησιακής ΣΣΕ 

• Όχι στην εντατικοποίηση, προσλήψεις, ανάκληση της εκδικητικής απόλυσης του συναδέλφου Δημήτρη Καρρά

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ