Κυριακή 10 Μαρτίου 2024

ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΓΑΛΑΞΙΑΣ: O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να δίνει σόου με τα κανάλια αλλά το να μοιράζεις προκήρυξη σε εργαζόμενους «δεν είναι ωραίο»

Αγωνιστές εργαζόμενοι, μέλη της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ, πραγματοποίησαν εξόρμηση ενημέρωσης των συναδέλφων στο Σούπερ Μάρκετ ΓΑΛΑΞΙΑΣ, στο ίδιο υποκατάστημα της Λένορμαν, που ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τα κανάλια, έδωσε πρόσφατα, προπαγανδιστικό σόου. 

Και ενώ υπήρχε πολύ καλό κλίμα από τους συναδέλφους που ζητούσαν πολλές φορές το κείμενο μας για τις Τριετίες και την ανάγκη συλλογικού αγώνα για να επιτύχουμε αυξήσεις στους μισθούς, στέλεχος του ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ μας είπε «πως δεν πρέπει να μοιράζουμε ενημερωτικά κείμενα στους εργαζόμενους» και εξέφρασε την δυσφορία του λέγοντας ότι «δεν είναι ωραίο» …. 

Συνάδελφος της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ του τόνισε στο στέλεχος του ΓΑΛΑΞΙΑ ότι δεν εξέφρασε δυσφορία στο κυβερνητικό σόου… 

Σε κάθε περίπτωση όλοι ξέρουν ότι η ακρίβεια που δημιουργεί τόσο αδιέξοδα στον κόσμο της εργασίας πηγάζει από την κυβερνητική πολιτική, την αισχροκέρδεια εθνικών και πολυεθνικών εταιρειών και των αλυσίδων ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ.

Γνωρίζουμε ότι για τους μισθούς της πλάκας και το ωρομίσθιο των 3,4 ευρώ, για τις κλεμμένες Τριετίες, τις άθλιες εργασιακές σχέσεις, την επιβολή κλίματος τρόμου και απαγόρευσης των εργατικών κινητοποιήσεων η ευθύνη βαραίνει την κυβέρνηση της ΝΔ και το σύνολο των μνημονιακών κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-Ακροδεξιάς, τους επιχειρηματίες και τα μεγαλοστελέχη που μας λιώνουν για να αυξήσουν την κερδοφορία των αλυσίδων ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ. Τα εργοδοτικά σωματεία, συχνά αποτελούμενα από μεγαλοστελέχη των ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ αποκλειστικό στόχο έχουν να μην υπάρξουν εργατικές διεκδικήσεις και εξασφαλίζουν την ανεμπόδιστη κερδοφορία των Αλυσίδων. 

Όλοι αυτοί βρίσκονται απέναντι μας συνάδελφοι. Εμείς όμως δεν θα τους κάνουμε την χάρη. Συνάδελφοι πρέπει να αγωνιστούμε μέσα από Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα. Να κάνουμε πέρα τους εργοδοτικούς συνδικαλιστές που τα έχουν βρει με τα αφεντικά και να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Πρέπει να ενωθούμε. Απέναντι μας έχουμε την εργοδοσία, την κυβέρνηση και την ΕΕ. Μόνο με τον συλλογικό αγώνα, οργανωμένο από τα κάτω μπορούμε να Αντισταθούμε και να διεκδικήσουμε Υπερήφανα να εργαστούμε και να ζήσουμε ως άνθρωποι.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ