Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024

O Μητσοτάκης στην Ουκρανία, ο Δένδιας στην Φρεγάτα ΥΔΡΑ σε Ερυθρά Θάλασσα

Σηματοδοτώντας την Εμπλοκή-Συμμετοχή χωρίς όρια του ελληνικού αστικού κράτους στους τυχοδιωκτικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και ΕΕ, και ταυτόχρονα εξυπηρετώντας τους στρατηγικούς σχεδιασμούς της ελληνικής άρχουσας τάξης, ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης επισκέφθηκε την Οδησσό και συναντήθηκε με τον πρόεδρο Ζελένσκι. Αφενός δήλωσε την στήριξη της ελληνικής άρχουσας τάξης στο ακροδεξιό καθεστώς της Ουκρανίας και τον βρώμικο ρόλο που παίζει στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο δια αντιπροσώπων, αφετέρου ζήτησε μερίδιο από την Ανοικοδόμηση της επόμενης μέρας του πολέμου για τους Έλληνες επιχειρηματίες.

Η κυβέρνηση της ΝΔ στέλνει σημαντικές ποσότητες όπλων-πυρομαχικών στην Ουκρανία, ενώ έχει ανοίξει η συζήτηση για την άμεση εμπλοκή Νατοϊκών στρατευμάτων. Στη σύνοδο Ευρωπαίων ηγετών που διοργάνωσε ο Γάλλος πρόεδρος, παρουσία του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Αντ. Μπλίνκεν, συζητήθηκε σοβαρά -χωρίς να ληφθεί, προς το παρόν, κάποια απόφαση- το ενδεχόμενο κράτη της Δύσης να στείλουν χερσαίες δυνάμεις στην Ουκρανία για να πολεμήσουν τα ρωσικά στρατεύματα. Στη σύνοδο αυτή συμμετείχε και ο Κ. Μητσοτάκης.

Δεν πρέπει να περάσουμε απαρατήρητες επισημάνσεις αναλυτών:Είναι βέβαιο ότι οι Αμερικανοί θα πολεμήσουν στην Ουκρανία μέχρι τελευταίου Ουκρανού. Κι εφόσον χρειαστεί, μέχρι τελευταίου Ευρωπαίου. Άλλωστε γιατί πήγε στο Παρίσι ο Αμερικανός ΥΠΕΞ; 

Είναι επίσης βέβαιο ότι ο Μητσοτάκης, διαλέγοντας, όπως λέει, τη σωστή πλευρά της Ιστορίας, είναι έτοιμος να ματώσει για τα αμερικανικά συμφέροντα, δηλαδή να ματώσει ο λαός μας, γιατί, κατά τον ίδιο τον πρωθυπουργό, είμαστε πρόθυμοι και προβλέψιμοι σύμμαχοι της υπερδύναμης που βρίσκεται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. 

Και ενώ αυτά συμβαίνουν στον βρώμικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, στη Μέση Ανατολή, ένα άλλο προβεβλημένο μέλος της κυβέρνησης ΝΔ, ο ΥΕΘΑ Ν.Δένδιας, επισκέφτηκε σήμερα τη Φρεγάτα «Ύδρα», η οποία βρίσκεται εν πλω στην Ερυθρά Θάλασσα, στο πλαίσιο της Επιχείρησης EUNAVFOR ASPIDES. Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ότι η Φρεγάτα “ΥΔΡΑ” απέπλευσε από το λιμάνι του Τζιμπουτί και ήδη βρίσκεται στην περιοχή των επιχειρήσεων για εκτέλεση αποστολής συνοδείας-προστασίας.

Να θυμίσουμε ότι ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας σε ομιλία του στη Ρόδο αναφέρθηκε στην αποστολή λέγοντας ότι «εξήγησα πολύ καθαρά γιατί στείλαμε τη φρεγάτα εκεί, γιατί στείλαμε τα στελέχη μας σε περιοχή κινδύνου. Διότι, μην κοροϊδευόμαστε, είναι περιοχή κινδύνου. Δεν έκρυψα ποτέ από την ελληνική κοινωνία ότι τους στέλνουμε σε μία επικίνδυνη ζώνη'.

Είναι δυο επεισόδια του "κυβερνητικού έργου" που επιβεβαιώνουν την βασική εκτίμηση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ότι ο ελληνικός καπιταλισμός έχει επιλέξει να επενδύσει στην συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων προκειμένου να εξυπηρετήσει τα στρατηγικά του συμφέροντα.

Η αποστολή της Φρεγάτας ΥΔΡΑ στην Ερυθρά θάλασσα και αύριο της Φρεγάτας ΨΑΡΑ υπερασπίζει τα συμφέροντα των εφοπλιστών, εντάσσεται στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΕΕ, εξυπηρετεί τον ρόλο Εγγυητή καπιταλιστικών-κρατικών-ιμπεριαλιστικών συμφερόντων που αναλαμβάνει το ελληνικό αστικό κράτος Άμυνας/Ασφάλειας. 

Άμεσα όμως και αδίστακτα η κυβέρνηση της ΝΔ στηρίζει το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ στην σφαγή του λαού της Παλαιστίνης, στέλνοντας τη φρεγάτα ΥΔΡΑ εναντίον των ανταρτών Χούθι που επιτίθενται σε αμερικανικά, βρετανικά πλοία και Ελλήνων εφοπλιστών οι οποίοι εφοδιάζουν το Ισραήλ, απαιτώντας τον τερματισμό της σφαγής του λαού της Παλαιστίνης.

ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΠΙΣΩ Η ΦΡΕΓΑΤΑ ΥΔΡΑ-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ

Το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί τους συνάδελφους ναύτες και το μόνιμο προσωπικό της Φρεγάτας ΨΑΡΑ και ΥΔΡΑ να αντισταθούν και να αρνηθούν κάθε συμμετοχή-εμπλοκή τους στην νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Μέση Ανατολή.
Δεν θα θυσιαστούμε εμείς για τα κέρδη των Εφοπλιστών, τις στρατηγικές βλέψεις κερδοφορίας και στρατηγικής αναβάθμισης του ελληνικού αστικού κόσμου και κράτους, για τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Δεν θα γίνουμε εμείς τα πολεμικά πιόνια στον Πόλεμο Γενοκτονίας του κράτους Ισραήλ κατά του λαού της Παλαιστίνης.
Δεν θα συμβάλλουμε εμείς στην εξόντωση του λαού της Παλαιστίνης που υλοποιεί ο στρατός του Ισραήλ, μια πρωτοφανή γενοκτονία η οποία συντελείται με την στήριξη των κρατών της ιμπεριαλιστικής Δύσης.

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΘΥΣΙΑΖΟΜΑΣΤΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ

Στεκόμαστε ενάντια στους άξονες του πολέμου Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ που οικοδόμησαν οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα στρατηγικά συμφέροντα της άρχουσας τάξης, τα κέρδη των εφοπλιστών και των επιχειρηματιών του τομέα ενέργειας.

Καμία συμμετοχή και εμπλοκή στη σφαγή του λαού της Παλαιστίνης που σχεδιάζουν και υλοποιούν ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και Ισραήλ καθώς και στη γενίκευση του πολέμου εναντίον λαών της Μέσης Ανατολής. 

Να κλείσει η βάση της Σούδας που αποτελεί κρίσιμος πυλώνα των επεμβάσεων των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή.
Να σταματήσει η χρήση των 111 ΠΜ και 112 ΠΜ από τις αμερικανικές δυνάμεις.

Ο πόλεμος πρέπει να σταματήσει. Οι Παλαιστίνιοι πρέπει να απελευθερωθούν και να δικαιωθεί ο μακροχρόνιος αγώνας τους.
Είναι χρέος του αντιπολεμικού κινήματος να παλέψει για την ικανοποίηση των Δίκαιων Αιτημάτων του Παλαιστινιακού λαού.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
http://diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com