Τρίτη 12 Μαρτίου 2024

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ: Άλλη μια εξόρμηση ενημέρωσης και καλέσματος αγώνα στους συναδέλφους

Για μια ακόμη φορά το Σάββατο 9/3/2024, αγωνιστές μέλη της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ, πραγματοποίησαν εξόρμηση σε μεγάλα Σούπερ Μάρκετ. Αφενός θέλαμε να εκφράσουμε έναν έμπρακτο εργατικό αντίλογο στην κυβερνητική προπαγάνδα, κάτι που καταφέραμε. Η βασική μας όμως επιθυμία είναι να ενημερώσουμε τους συναδέλφους για τις Τριετίες, την ανάγκη αυξήσεων στους μισθούς. 

Το κλίμα από τους συναδέλφους ήταν πολύ θετικό. Άλλοι μας ευχαριστούσαν για την πρωτοβουλία ενημέρωσης και καλέσματος αγώνα. Άλλοι μας ζητούσαν κείμενα. Εργαζόμενοι με εξαιρετικό ενδιαφέρον διάβαζαν τα κείμενα και έθεταν ερωτήματα. Επίσης, αρκετοί συνάδελφοι, που είχαν κατοχυρώσει δικαίωμα να διεκδικήσουν περισσότερες Τριετίες εξέφραζαν αμφιβολία για το αν οι εργοδότες θα τις δώσουν. Αρκετοί ήταν ενήμεροι για το γεγονός ότι υπήρξαν απολύσεις εργαζομένων που ζήτησαν τις Τριετίες που δικαιούνταν. 

Εμείς από τη μεριά μας τους ζητήσαμε να μας καταγγείλουν Αυθαιρεσίες της εργοδοσίας και δηλώσαμε ότι θα είμαστε σε κάθε περίπτωση διεκδίκησης στο πλευρό τους. Οι εργοδότες δεν μπορούν να μην δώσουν τις Τριετίες. Οι Απολύσεις λόγω διεκδίκησης των Τριετιών πρέπει αμέσως να καταγγελθούν στην Επιθεώρηση Εργασίας και ο εργαζόμενος θα δικαιωθεί.

Το σημαντικό όμως συνάδελφοι είναι να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας. Πρέπει να σηκώσουμε το κεφάλι. Να νοιώσουμε ότι δεν είμαστε μόνοι. Για αυτό πρέπει να ενωθούμε από τα κάτω. Συνάδελφοι εμείς έχουμε το Δίκιο, εμείς έχουμε τη Δύναμη. Διαβάστε το κείμενο της καμπάνιας μας: ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΡΙΕΤΙΕΣ – ΔΕ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΞΗΣΟΥΝ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ*